לביבות חסה
החומרים:
מחבת רחבה עבה
קערה
קרש
מגבות נייר
סיר פסטה
2 חסות עגולות גדולות (כ-1 ק"ג) (אפשר גם חסה ערבית)

בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות קצוצות דק דק
1/3 כוס פתיתי גבינה צהובה
חצי כוס פירורי לחם /או אגוזי מלך טחונים דק
2 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
חמאה
שמן לטיגון
לקישוט :שמנת
אופן ההכנה:
להפריד את עלי החסה ולשטוף היטב.
להכניס לסיר הפסטה ולבשל עד שמתרכך.
כאשר רך, משאירים בסיר הפסטה להוצאת הנוזלים עד
שהחסה יבשה כמעט לגמרי. אני סוחטת היטב בנוסף.
לקצוץ את החסה על קרש לחתיכות קטנות, להכניס לקערה.
להוסיף את הביצים פירורי הלחם או האגוזים, מלח פלפל
ולערבב היטב.
במקביל מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים לתערובת. משפרים טעמים.
יוצרים עיגולים קטנים ושוטחים אותם לקציצות קטנות כדי לקבל כמות גדולה יותר.
מחממים מחבת עם חמאה וטיפת שמן או רק שמן. חום חם לא רותח, סוחטים את הלביבות…
View original post 66 מילים נוספות